lauantai 26. maaliskuuta 2011

P.B.Kerr: Dzinnisotureiden aika by Essi

dzinnisotureidenaika

P. B. Kerr
Lampun lapset 4
Tammi 2009
377 s.

D-kirjana luimme vähän nuoremmille nuorille suunnatusta Lampun lapset -sarjasta neljännen osan, Dzinnisotureiden ajan.
Sarjassa seikkailevat 12-vuotiaat dzinnikaksoset John ja Philippa Gaunt. Tässä osassa he yrittävät pelastaa äitinsä tulemasta tunteettomaksi johtajadzinniksi ja selvittää merkilliset jadevarkaudet ympäri maailmaa. Pian selviää, että kiinalaiset terrakottasotilaat ovat havahtuneet. Ennen kuin kaksoset voivat auttaa äitinsä pois Babylonista (jossa dzinnistä tulee Sininen dzinni, tunteeton dzinnimaailman tuomari), heidän täytyy matkata Venetsiaan ja Kiinaan pelastamaan maailma pahojen dzinnien kieroilta suunnitelmilta. Lisäksi kirjassa seurataan myös kaksosten dzinniystävän Dybbukin sekoilua Las Vegasissa. Tämä sekoilu ei todellakaan ole pientä ja harmitonta, vaan aiheuttaa lopulta kammottavan tapahtuman koko maailmassa, jonka ratkaisemiseen John ja Philippa myös osallistuvat yhdessä enonsa Nimrodin, hänen hovimestarinsa Vaikeron ja heidän ihmisystävänsä Finlayn kanssa.
Olen aina pitänyt tästä sarjasta. Kerrin kerronta on mielenkiintoista ja mukaansatempaavaa ja pidän siitä, että kirjat sisältävät runsaasti nippelitietoa monista eri asioista. Kirjat ovat osaltaan myös kuin mielenkiintoinen historiantunti. Kaksoset johdattavat lukijat seikkailuissaan historian pyörteisiin ja itselleni ainakin jää paljon asioita historiasta mieleen juuri nimenomaan näitä kirjoja lukiessa.
Tapahtumat ovat väliin todella jännittäviä, eikä kirjaa todella malttaisi laskea käsistään. Kerrillä on taito kirjoittaa koukuttavaa tekstiä. Kirja pitää otteessaan loppuun saakka. Mitä siitä, että päähenkilöt ovat itseäni neljä vuotta nuorempia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti